UnionPay International geeft wereldwijde ontwikkelaars toegang tot zijn API’s

SHANGHAI, 4 januari 2019 /PRNewswire/ — UnionPay International (UPI) kondigde vandaag de lancering van de UPI Developer aan, een open platform waarmee wereldwijde ontwikkelaars in de eerste fase toegang krijgen tot 18 van UnionPay”s grensoverschrijdende mobiele producten en diensten voor internetbetalingen. Via de application programming interface (API) van het platform, kunnen ontwikkelaars op een efficiënte en kosteneffectieve manier de technische diensten van UnionPay integreren in hun eigen producten, zodat kaarthouders van UnionPay meer betalingsscenario”s en -diensten geboden worden waardoor hun betalingservaring verbeterd wordt.

‘Met de ontwikkeling van innovatieve betaaltechnologieën en commerciële toepassingen, versnelt UPI de opbouw van zijn innovatieve betaaltechnologie en servicecapaciteit, en bevordert het de digitalisering van zijn op kaarten gebaseerde activiteiten, om de ontwikkeling van mobiele betalingen te ondersteunen,’ aldus Cai Jianbo, CEO van UPI. Hij voegde eraan toe dat het bedrijf betalingsdiensten voor de volgende generatie aan het ontwikkelen is, en dat het naast het voldoen aan de eisen van de kaarthouders, het er tevens naar streeft om tegemoet te komen aan de partnereisen voor betalingsinnovatie. In de toekomst zal UPI zijn partners helpen om de efficiëntie en flexibiliteit voor het toepassen van de innovatieve producten van UnionPay te verbeteren, en om de realisatie van de grensoverschrijdende en trans-app-interconnectiviteit van de verschillende mobiele betalingsdiensten van UnionPay te versnellen.

Innoveren en upgraden van servicemogelijkheden

In overeenstemming met de veranderende betaalgewoonten van de consument, heeft UnionPay een reeks innovatieve betaalproducten gelanceerd, waaronder de ‘UnionPay’-app, QR code-betalingen, mobile QuickPass, en In-App-betalingen. UPI heeft deze producten wereldwijd uitgerold. Tot dusver worden deze mobiele betalingsdiensten in 43 landen en regio”s buiten het vasteland van China geaccepteerd. Ondertussen heeft UPI meerdere innovatieve serviceplatforms opgebouwd, zoals UnionPay International Mobile Payment Service (UMPS) en TSP ter ondersteuning van zijn partners om mobiele betalingsdiensten van UnionPay snel en veilig uit te voeren.

Op basis van zijn ervaringen met het ontwikkelen en promoten van innovatieve betaalproducten, biedt UPI nu drie verschillende soorten diensten aan via de UPI Developer: allereerst biedt het open toegang tot zijn belangrijkste API”s. Ontwikkelaars hebben nu toegang tot de API”s van de 18 populairste betalings- en gegevensdiensten van UnionPay, waaronder QR code-betalingen en Token. Ten tweede biedt het een combinatie van meerdere API”s om partners one-stop-betaaloplossingen te bieden, waardoor ze bijgestaan worden bij zowel productontwikkeling als de commerciële toepassing. Ten derde biedt het diverse technische ondersteuningsdiensten, inclusief technische documentatie, technische hulp, en producttesten en -certificering.

Uitbreiden van het betalingsecosysteem

Op het moment is UnionPay zijn wereldwijde servicemogelijkheden aan het upgraden, op basis van zijn visie om een internationaal merk op te bouwen. De lancering van UPI Developer breidt de reikwijdte van UPI”s technische serviceklanten verder uit. Emittenten, kopers, verkopers, softwareontwikkelaars, exploitanten van mobiele telefoons en andere UnionPay-partners wereldwijd kunnen hiervan profiteren.

Emittenten en kopers kunnen via de UPI Developer online diensten verkrijgen, waaronder productinformatie, -ontwikkeling en -testing. In de toekomst zullen de diensten die door het platform aangeboden worden het hele bedrijfsproces bestrijken, waardoor instellingen middelen en tijd kunnen besparen door zich op het UnionPay-netwerk aan te sluiten.

UnionPay International zal, vertrouwend op de UPI Developer, het Technical Partner Program lanceren. In de toekomst kunnen externe betaalbedrijven en softwareontwikkelaars de technische diensten van UnionPay ontvangen via de UPI Developer door middel van online registratie en gebruik, en zij kunnen daardoor toetreden tot het grensoverschrijdende betalingsecosysteem van UnionPay. Het programma zal UPI helpen om met meer verschillende soorten instellingen samen te werken en het gebruik van de UnionPay-betaaldiensten voor gelokaliseerde betalingsscenario”s te bevorderen.

In de volgende fase zal UnionPay International de variëteit en hoeveelheid van zijn open API”s verder blijven verrijken, zijn zakelijke mogelijkheden verder blijven openstellen aan wereldwijde partners, het updaten van de UPI Developer blijven bevorderen, en zijn dienstverlening voor kaarthouders van UnionPay wereldwijd blijven optimaliseren door middel van een uitgebreide en diepgaande samenwerking met verschillende deelnemers binnen de sector.

18 API”s voor de grensoverschrijdende diensten van UnionPay zijn nu toegankelijk via UPI Developer