UnionPay in China ondersteunt het moderniseren van de betalingssector in het buitenland

‘Een vlotte betaling en afwikkeling dient als essentiële voorwaarde en als fundamentele garantie voor niet-geblokkeerde transacties en de geldcirculatie wereldwijd,’ aldus Shi Wenchao, President van China UnionPay. UnionPay ondersteunt de realisatie van de koppeling van internationale betalingen door het uitbreiden van kaartacceptatie en kaartuitgifte, het promoten van innovatieve producten en diensten, en het uitvoeren van samenwerking in betalingsnetwerken en betalingsstandaarden, om de personeelsuitwisseling te dienen tussen China en de rest van de wereld.

Bijvoorbeeld, meer 50 landen en regio”s langs de ”Belt & Road” accepteren nu de kaarten van UnionPay, en hebben meer dan 25 miljoen UnionPay-kaarten uitgegeven, 15 keer meer dan in de periode voorafgaand aan het Chinese voorstel voor het ”Belt & Road”-initiatief. De kaarten van UnionPay worden geaccepteerd bij meer dan 4 miljoen handelaren en 400.000 geldautomaten in de regio, respectievelijk verdrievoudigd en verdubbeld in vergelijking met de periode voorafgaande aan het Chinese voorstel voor het ”Belt & Road”-initiatief. Een aantal van deze landen en regio”s hebben de barrièrevrije acceptatie van UnionPay-kaarten gerealiseerd of zullen dit snel realiseren.

De koppeling van het betalingsnetwerk in de regio neemt snel toe.

In de afgelopen jaren heeft UnionPay de samenwerking tussen bedrijven gemoderniseerd tot een technische standaardsamenwerking door hun deelname bij de aanleg van een betalingsinfrastructuur in markten buiten het vasteland van China en de verlening van licenties voor standaarden voor chipkaarten. De schakelsystemen voor bankpassen in Thailand en Laos werden bijvoorbeeld gebouwd op basis van de standaarden van UnionPay. In juli kwam UnionPay overeen met de Bank of Tajikistan dat het zal deelnemen aan de bouw van het plaatselijk schakelnetwerk voor bankpassen. Diezelfde maand stemde UnionPay ermee in om, samen met Belkart, het betalingssysteem van Belarus te moderniseren.

Afgelopen maand ondertekende Shi Wenchao een overeenkomst met de President van de Centrale Bank van Servië om de volledige acceptatie en de plaatselijke uitgifte van UnionPay-kaarten te bevorderen, en om licenties voor chipstandaarden uit te voeren en samen te werken op het gebied van betalingsinnovatie.

Shi Wenchao zei, ‘De technologie, standaarden, systemen en regels die onafhankelijk ontwikkeld zijn door UnionPay worden algemeen erkend door de wereldwijde betalingsindustrie. UnionPay is bereid om onze ervaring te delen om andere landen te helpen met het moderniseren van hun betalingsnetwerken, het verbeteren van hun financiële dienstverleningscapaciteit, en het leveren van substantiële waarde aan onze partnerinstellingen, terwijl de lokalisatie van het UnionPay-bedrijf versneld wordt.’

Daarnaast hebben een groot aantal markten de wens geuit om de standaarden voor chipkaarten van UnionPay te adopteren. De UnionPay standaarden voor chipkaarten zijn verkozen tot de officieel aanbevolen standaard voor de betalingssector in Thailand en Myanmar, en ze zijn ook de uniforme grensoverschrijdende standaarden voor chipkaarten voor het betalingsnetwerk in Azië. Door middel van licentieverlening van chipstandaarden zal BancNet, het schakelnetwerk in de Filipijnen, en Rintis, het schakelnetwerk voor geldautomaten in Indonesië, op grote schaal chipkaarten uitgeven op basis van de UnionPay-standaarden.

De uitrol van de innovatieve producten van UnionPay wordt een nieuw hoogtepunt.

UnionPay is aan het doorbreken in de acceptatie en uitgifte van kaarten in markten buiten China. UnionPay is volledig geaccepteerd in de VAE, evenals bij bijna alle POS-terminals en meer dan 70% van de geldautomaten in Pakistan. De acceptatiedekking van UnionPay in Kazachstan zal dit jaar 95% bereiken. UnionPay zal ook geaccepteerd worden in Montenegro en Albanië.

Terwijl het acceptatiebereik zich zal blijven uitbreiden, is de UnionPay-kaart favoriet bij steeds meer klanten buiten China. In Laos, Mongolië en Myanmar is UnionPay de belangrijkste bankpas wat betreft de kaartuitgifte. In Pakistan is UnionPay het op één na grootste internationale merk wat betreft kaartuitgifte. UnionPay-kaarten worden ook in alle 10 ASEAN-landen uitgegeven.

De innovatieve betalingsdiensten van UnionPay worden in steeds meer landen geïntroduceerd, ter ondersteuning van de realisatie van de financiële inclusie in deze landen. In Rusland wordt de mobiele QuickPass van UnionPay geaccepteerd door de POS-terminals van meer dan 200.000 handelaren. In Thailand zullen de QR Code-standaarden van UnionPay de aanbevolen standaard van de Centrale Bank van Thailand zijn. Dit jaar nog zullen klanten in Singapore in staat zijn om de UnionPay QR Code-betaling zowel nationaal als internationaal te gebruiken.

SJANGHAI, 9 december 2017 /PRNewswire/ — Vandaag de dag zijn de Chinese financiële technische standaarden een belangrijke impuls geworden voor het moderniseren van de betalingssector in het buitenland. De schakelnetwerken voor betalingen in Servië, Belarus en Tadzjikistan worden gebouwd of gemoderniseerd volgens de standaard van UnionPay. Meer dan tien landen, waaronder Albanië, Bulgarije en Tanzania hebben hun wens kenbaar gemaakt dat zij willen dat UnionPay hen helpt bij het opbouwen van een schakelnetwerk voor betalingen.