Topbestemmingen in 2022 voor een kampeervakantie die u niet mag missen

Topbestemmingen in 2022 voor een kampeervakantie die u niet mag missen

Sommige landen bieden camperbusjes en hun “bewoners” efficiëntere voorwaarden voor een comfortabele kampeervakantie dan andere, door een beter wegennet en een ruimere keuze aan campings om te overnachten. Andere sleutelfactoren  zijn de kwaliteit van toeristische bezienswaardigheden (met nabijgelegen parkeergelegenheden) en de schoonheid van het landschap en de omliggende natuur.

Waarheen u ook wilt gaan – of naar Australië, Nieuw-Zeeland, Scandinavië of Noord-Amerika – Auto Europe zal in elk geval de juiste camper voor uw volgende kampeervakantie vinden, wat door vele vakantiegangers wordt ervaren als de ultimatieve manier, avontuurlijk en vrij op weg te zijn.

Zodra een roadtrip in een RV (recreatie voertuig) gespreksthema is, wordt aan de USA gedacht als mogelijke bestemming hiervoor. Het is een wijds land met vele lange, rechte wegen en zeer diverse landschappen om te ontdekken. Het idee om over de wereldberoemde Golden Gate brug in San Francisco te rijden en vervolgens richting het zuiden te reizen via de prachtige Pacific Coast Highway, spreekt tot de verbeelding van zo menig reiziger. Minstens zo beroemd in Amerika is de legendaire Route 66, die van Chicago naar Californië verloopt en met een lengte van bijna 4.000 kilometer talrijke mooie plekken biedt om te blijven staan en een onvergetelijke tijd te beleven.

Australië is nog een bestemming die onder liefhebbers van een mooie kampeervakantie bovenaan de lijst staat van de mooiste bestemmingen ter wereld om met een camper rond te reizen. Geniet na een lange rit door de Outback van de spectaculaire aanblik van Ayers Rock (beter bekend als Uluru) in het gloeiend rode licht van een zonsondergang, en u gunt zich daarmee één van de mooiste natuurlijke lichtshows op deze planeet. En als u hier een camper huurt, kunt u dit land niet met een zuiver geweten verlaten zonder te hebben genoten van een adembenemende rit over de Great Ocean Road langs de zuidelijke kustlijn.

Nieuw-Zeeland is net zo inspirerend, en staat bekend als bijzonder gastvrij land met een buitengewone gave, toeristen zich helemaal thuis te laten voelen, met name degenen die met een camper reizen. In tegenstelling tot Australië zijn de twee eilanden (Noord en Zuid) klein genoeg om in een paar dagen te verkennen. Als het gaat om spectaculaire landschappen, is het als vakantiebestemming ongeëvenaard. Als u op zoek bent naar suggesties voor een rondreis, raden wij u een bezoek aan het Fiordland National Park op het zuidelijke eiland aan. Hier kunt u de beroemde fjorden kunt zien voordat u naar Queenstown doorrijdt, één der meest pittoreske plaatsjes op het zuidelijke halfrond.

Wilt u in Europa blijven, dan is IJsland één der beste bestemmingen voor een onvergetelijke reis in een moderne camper vanwege het prachtige landschap en een overdaad aan natuurlijke attracties die u om elke hoek zullen verrassen. Met zijn hoge besneeuwde bergen, stomende lagunes (die door de lokale bevolking als zwembaden worden gebruikt), razende watervallen en maanachtige lavavelden, is er niets beter dan een ontspannen roadtrip over de Route 1, de naam van de ringweg die om het hele eiland heen loopt. En als u daar toch bent, kijk dan uit naar het noorderlicht dat tussen september en maart vaker zijn toverachtige dans uitvoert aan de nachtelijke hemel.

Nog een droombestemming als u een camper wilt huren is Noorwegen. Wilt u in uw hotel op wielen het beste van Noord-Europa ontdekken, bent u hier aan het juiste adres. U zult hier niet aleen van de mooiste vergezichten ter wereld kunnen genieten, maar ook heeft u in dit land de keuze uit een groot aantal hoogwaardige, gezinsvriendelijke campings (meer dan 1.000 in totaal). Dit land laat mensen die het land met een camper willen ontdekken, niets te wensen over. En zolang u geen blijvende sporen achterlaat, geldt in Noorwegen een unieke wet die het vakantiegangers toestaat te blijven staan waar en wanneer ze maar willen. Precies daarom gaat het, als u met een camper op kampeervakantie gaat!

Frankrijk is een bestemming waar u met uw camper een topvakantie kunt beleven, en u uw verblijf met meerdere fantastische componenten kunt verrijken. Uitstekende wijn, prima eten, kastelen als uit een prentenboek, en geweldige stranden zijn slechts enkele daarvan. Met uw camper kunt u de beroemdste bezienswaardigheden van Parijs bekijken (het Louvre museum, de Notre Dame, de Eiffeltoren enzovoorts)  alvorens u naar het zuiden afzakt naar de Côte d’Azur, voor een paar dagen rust en ontspanning. Daarna raden wij u aan, enkele van Frankrijks meest bekende wijnregio’s te bezoeken – met name Bourgondië, Beaujolais, Bordeaux en Côtes du Rhône – waar u de landgoederen kunt bezichtigen en wijnen kunt proeven van enkele der beroemdste wijngaarden van Europa.

En Italië tenslotte is een eersteklas bestemming voor vakantiegangers die met een camper in een land met een fascinerende geschiedenis en een breed scala aan mooie plaatsjes, steden en landschappen op avontuur willen gaan. Waarschijnlijk is Toscane in het midden van het land de meest pittoreske regio. Florence, de scheve toren van Pisa, Siena en het mooie stadje Lucca zijn maar een paar van de highlights die u in Midden-Italië gezien moet hebben, alvorens in zuidelijke richting naar de prachtige hoofdstad Rome te rijden.