Cargill investeert EUR 16,6 miljoen in de raffinaderij van eetbare plantaardige olie in Izegem voor optimale veiligheid van voedingsmiddelen en babyvoeding

Cargill investeert EUR 16,6 miljoen in de raffinaderij van eetbare plantaardige olie in Izegem voor optimale veiligheid van voedingsmiddelen en babyvoeding

De vestiging in Izegem neemt daardoor de leiding bij het voldoen aan de nieuwe Europese veiligheidswetgeving inzake babyvoeding. 

Gezien de snelle ontwikkelingen op de markt voor voedingsmiddelen en babyvoeding en het feit dat nieuwe Europese wetgeving voor aanzienlijke veranderingen zal zorgen, anticipeert Cargill op de behoeften van de klanten met een upgrade-investering van €16,6 miljoen in de raffinaderij in Izegem. De investering stelt de wereldwijde eetbare plantaardige olie-onderneming van Cargill in staat om de productiecapaciteit te vergroten en een veilige en betrouwbare levering van hoogwaardige olie voor voedingsmiddelen en babyvoeding aan haar klanten zeker te stellen.

     (Logo: https://mma.prnewswire.com/media/707437/Cargill_Logo.jpg )

     (Photo: https://mma.prnewswire.com/media/737297/Cargill_Izegem.jpg )

Upgrade voor raffinaderij van eetbare olie 

Voor de nieuwe raffinaderij van wereldklasse wordt de bestaande apparatuur door nieuwe vervangen, zoals een installatie voor het deodoriseren van plantaardige olie en verwerkingstechnologie waarmee het productieproces wordt geoptimaliseerd en veilige en hoogwaardige eetbare olieproducten voor voedingsmiddelen en babyvoeding aan de klanten kunnen worden geleverd.

EU-verordening inzake babyvoeding  

De Europese wetgeving inzake voedselveiligheid loopt vaak voorop bij de verbetering van de voedselveiligheid, met name op het gebied van babyvoeding. Onlangs werden strikte normen ingevoerd voor chemische verbindingen zoals 3- en 2-monochloropropanediol (MCPD) en glycidylesters in babyvoeding. De gemoderniseerde vestiging in Izegem vereenvoudigt de technische processen en stelt Cargill beter in staat om aan de vereiste Europese veiligheids- en kwaliteitsnormen te voldoen en de toenemende zorgen van consumenten over voedselveiligheid aan te pakken.    

‘Ons bedrijf bevindt zich in een uitstekende positie om aan de steeds strengere Europese regelgeving inzake voedselveiligheid te voldoen,’ zegt Sabine Sagaert, Managing Director van de oils & seeds business van Cargill in EMEA. Aangezien allerlei nieuwe ingrediënten in de voedingsmiddelen- en babyvoeding segmenten worden geïntroduceerd, is voedselveiligheid een belangrijk uitgangspunt voor elk product. Het vermogen van Cargill om de kwaliteit en integriteit van de ingrediënten voor voedingsmiddelen en babyvoeding te garanderen, is van groot belang voor het succes van onze klanten.’ 

Cargill Izegem viert zijn 20e verjaardag  

Cargill is sinds 1998 actief in Izegem en heeft in die tijd ruim € 70 miljoen in de modernisering en upgrade van de raffinaderij en de bottelingactiviteiten geïnvesteerd. De opening van de gemoderniseerde raffinaderij vandaag is een belangrijke mijlpaal in de 20-jarige geschiedenis van deze vestiging.  

De fabriek is een van de meest complexe raffinaderijen van eetbare oliën in Europa. Dankzij de raffinage-, hydrogenatie-, interesterificatie-, winteriserings- en mengtechnologieën, is de fabriek in staat om 11 soorten oliën en vetten tot ruim 300 productmengsels te verwerken. Elk product beantwoordt daarbij aan specifieke klantvereisten, zoals olie voor bakken en braden, dressings, babyvoeding en andere toepassingen. De vestiging van Cargill in Izegem omvat ook een bottelingvoorziening. Dit is een van de grootste van zijn soort in Europa en een expertisecentrum voor verpakking binnen Cargill. Van bulkolie tot verpakte olie, in de vestiging wordt de hoogste mate van kwaliteit en veiligheid gegarandeerd. Momenteel werken 280 mensen in de vestiging van Cargill in Izegem.

Over Cargill   

De 155.000 werknemers van Cargill in 70 landen werken voortdurend aan onze doelstelling om de wereld op een veilige, verantwoorde en duurzame wijze te voeden. Elke dag verbinden wij boeren met markten, klanten met ingrediënten en mensen en dieren met de voeding die ze nodig hebben voor een goed leven. 

We combineren 153 jaar ervaring met nieuwe technologieën en inzichten om onze klanten in voeding, landbouw, financiën en industrie als voorkeurspartner te bedienen in meer dan 125 landen. Gezamenlijk bouwen wij aan een sterkere, duurzame toekomst voor de landbouw.

Cargill in België  

Cargill is in 1953 in België van start gegaan vanuit een graanimportkantoor in Antwerpen. Inmiddels hebben we ruim 1000 medewerkers op acht locaties: Antwerpen (twee locaties), Izegem, Gent, Herent, Vilvoorde, Mechelen en Moeskroen. De activiteiten van de onderneming in België zijn zeer divers, zoals de productie van voedingsingrediënten en de verwerking, distributie en verhandeling van allerlei verschillende granen en oliehoudende zaden. Ook het Europese hoofdkantoor van Cargill voor alle voedingsondernemingen, en het Europese R&D Centrum van Cargill bevinden zich in België. 

Over de eetbare oliën van Cargill  

De wereldwijde Cargill-onderneming voor eetbare oliën zet zich in voor de levering van gezonde en smakelijke oliën die aan de strengste kwaliteits- en veiligheidsvereisten van onze klanten voldoen, het verbeteren van de levensomstandigheden van boeren die de gewassen telen, en de ontwikkeling van duurzame procedures overal ter wereld.

IZEGEM, België, August 30, 2018 /PRNewswire/ —